diumenge, 4 de desembre del 2016

Després de les onades


Exposició: Després de les onades Reflexió sobre la situació dels refugiats al món
Data: del 24/11/2016 al 31/1/2017
Lloc: Fundació Ateneu Sant Roc
Organitza: Fundació Ateneu Sant Roc


Tallers: 28 i 29/11/2016 a càrrec de Roberta Bacic




Com seria el teu món si un dia arribés una onada gegant que ho inundés tot? Què passaria amb casa teva? Com resistirien a les onades els llaços familiars, els amics, les pissarres? Com seria el teu carrer si un dia arribés una onada i no resistissin els forns, la casa de la veïna que et demana la sal, l’escola?

I si arribessin alhora una onada de violència, una onada de por, una onada d’odi, una onada de bales, una onada expansiva?

Imaginem que aconseguíssim fugir a través de les onades del mar i per fi, arribéssim a la sorra, potser amb la sort de portar els teus. Com seria la nostra vida després de les onades?

Aquesta exposició ens convida a mirar i reflexionar sobre aquest precís moment que actualment viuen milers de persones en cerca de refugi. Un espai que ha estat possible gràcies a la generositat de les nenes i nens refugiats que encara cerquen refugi arreu d’Europa i que ens han cedit els seus dibuixos per ajudar-nos a mirar, viure i crear idees i accions.

Una exposició que ens convida a ser acollida després de les onades.


L'acció del grup d'arpilleres de l'Ateneu davant de la tràgica situació dels refugiats sirians a les portes d'Europa s'han plantejat dos tallers facilitats per Roberta Bacic, en els quals 30 participants han interactuat amb els elements de l'exposició, tant fent homenatge als personatges, empatitzant com desitjant millors moments en el futur. La intervenció no ens ha deixat indiferents i si més no davant de la impotència som testimonis de l'existència d'aquest episodi de la història que la premsa i la televisió han convertit en quotidià.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada